Belépés, Regisztráció


Felhasználó:
Jelszó:

 
 
Teló szimering csere
Teleszkóp szimering csere


Elég gyakran előforduló meghibásodás, amikor a teleszkóp szimering „elfossa magát”, vagyis elengedi a lengéscsillapító olajat. Ez lehet természetes kopás miatt vagy mechanikai sérülés következtében (pl. belekerül vmi piszok). A jelenség egyrészt kellemetlen, mivel arrafelé minden tiszta olaj lesz: a teleszkópszár, a felni, másrészt viszont veszélyes, mivel romlik a motor úttartása, valamint ha ráfolyik az olaj a fékre, akkor a fékhatás is jelentősen csökken. Nem árt minél hamarabb orvosolni a hibát. Ne félj, nem kerül egy vagyonba! A műtét – gyakorlott szerelőnek – nem túl bonyolult feladat, ellenben otthon, szakértelem hiányában nagyon hosszú ideig tart, speciális szerszámok hiányában pedig sokszor szinte lehetetlen elvégezni.
Olajos teleszkópszárA szimering csere menete


Először felbakolod a motort, mivel az első kerekét ki kell venned. Ezután kikapod a kereket, leszereled a sárvédőt, és minden egyebet, ami a teleszkóphoz közvetlenül kapcsolódik, vagy útban van a javításnál. A telóból leengeded az olajat, kiveszed a rugót, majd mindkettőt lecsöpögteted és gondosan letisztítod, mivel a feltöltéshez új olajat fogsz használni. A szétszerelés kényes művelet, mivel nem szabad megsérteni a csúszószár felületét, ráadásul gyakran speciális szerszámokkal kell dolgozni. A rossz szimeringet kiveszed, és jó messzire elhajítod. Az összerakás ugyanez visszafelé, de az új szimering felrakásához ismét kell egy spéci szerszám, amivel anélkül tudod beütni a helyére, hogy megsértenéd.Teleszkóp szimering beütő adapter


Feltöltés lengéscsillapító olajjal


Az összerakott teleszkópba gyárilag előírt mennyiségű és viszkozitású lengéscsillapító-olajat tölts. Ennél a résznél tudsz játszani valamelyest a légréssel és az olajsűrűséggel, hogy az eredetitől eltérő, a stílusodhoz jobban illeszkedő legyen a rugóstag viselkedése. Ezután már csak mindent vissza kell szerelni a helyére, és kész is. Kb. másfél óra az egész.Nem mennyiség, hanem légrés alapján kell belőni a szintet

A futómű főpróbája


A motor futóműve nem játék. Nagyon nagy odafigyeléssel kell javítani és szerelni, hiszen a Te testi épséged múlik rajta. A főpróba előtt mindent ellenőrizz le, és ha jónak találod, ki lehet próbálni. Olyan érzés lesz, mintha új motorod lenne.


Forrás: motorszerelo.com
 
 
 

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
 
 
Chatbox
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztrálj


admin
Szia Kósa81!
Írtam a levelezési címedre, mert ez hosszabb beszélgetés lesz.

Kósa81
Szia! Keresek Honda 600 hotnetre hátsó gumit. 180/55 r17 bérletben.
Mit tudsz ajánlani?

Yamaha
Üdvözlet
Yamaha fj 1100 - re keresek első - hátsó gumit, 120/80-VR-16 150/80-VR-16

admin
Szia kosa83!
Írtam választ a levelezési címedre, mert úgy látom, ez hosszabb beszélgetés lesz.

kosa83
Szia!
96-os XTZ 660-ra keresek gumikat,vuszont mindkér kerék 17-es rajta.Jelenleg elől 120/70,hátul 160/60 r17 van.Túraendúró kategóriában hátra találtam gumit,előre 17-es méretben tudsz ajánlani valamit?Amiket látok 120/90 17-es endúró gumik az oldalon hátsó vagy első kerékre valók?
Köszi!

admin
Szia laca21!
Ha az oldalamon nem találtál, akkor a google-be írd be pl azt, hogy Yamaha XJ400 1983 specs, vagy ugyan ez, csak a végére service manual, vagy csak manual.
Próbáld így!

laca21
Szia!
Yamaha XJ 400 S 1983 évj.-hoz keresek bármilyen leírást,rajzot,segítséget.
Köszi

admin
Szia Tibi!
Örülök hogy segíthettem és hogy elégedett vagy.
Jó motorozást a gumikkal és széles utat neked!

Tibi
Helló. Megkaptam a Banditom "új " papucsát és pont olyan mint a képen, tökéletes lesz. Remélem tényleg lassan fog kopni Kösz szépen. Széles utat mindenkinek!

admin
Szia Kees!
Örülök hogy segíthettem és hogy tetszik a gumi.
Jó motorozást vele és széles utat neked!


 
 
 
Memória használat: 542,568b